Bagterp Blæseorkester spiller brass band musik. Vi gør det for os selv og for andre til arrangementer og koncerter.

Orkestret blev stiftet i 1973 og er oprettet i tilknytning til Bagterpskolen i Hjørring. Vi opretholder denne tilknytning ved at deltage i nogle af skolens arrangementer, ligesom den ugentlige orkesterprøve afholdes på skolen.

I det musikalske arbejde satser orkesteret meget på det musikalske samvær og spilleglæden med meget vægt på den sociale side. Det gælder både internt ved orkesterprøverne og egne koncerter og ved orkestrets medvirken ved forskellige arrangementer i Hjørring/Vendsyssel og for den sags skyld i udlandet.

Med i arbejdet for udvikling af et musikalsk samvær hører også bestræbelserne på et par gange om året at arrangere fælles koncerter eller prøver med andre orkestre, ensembler eller kor i Hjørring og omegn.

Ved valg af repertoire lægger orkestret vægt på underholdningsværdien; men den musikalske kvalitet og den musikalske udfordring for orkestret har også indflydelse på repertoirevalget.

De nævnte prioriteringer betyder, at Bagterp Blæseorkester har fravalgt deltagelse i egentlige konkurrencer, men deltager i øvrigt gerne i andre former for orkesterstævner og lignende.

Den sociale dimension kommer bl.a. til udtryk ved at orkesterarbejdet er et familieanliggende, således at koner/mænd o.lign. ofte deltager i orkestrets arrangementer, ligesom mærkedage i familierne ikke går upåagtet hen.